Przygotowanie 35 minut
Składniki
- około 2 szklanek kaszy jaglanej
- papryka
- duża cebula
- grzybowa kostka rosołowa
- duży topiony serek
- jajko
- sól
- pieprz
- ostra mielona papryka
- 3/4 szklanki bułki tartej
- 3 łyżki mąki
- oliwa
- bułka tarta do panierki
Przygotowanie
Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie z kostką rosołową. Odcedzamy i odparowujemy. Dodajemy topiony serek, mieszamy i studzimy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie i dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, bułkę tartą i przyprawiamy. Wyrabiamy masę i formujemy płaskie kotlety. Obtaczamy w bułce i smażymy na małym ogniu. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy więcej bułki tartej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz