Kotlety z kaszy jaglanej

Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 35 minut


Składniki

  • około 2 szklanek kaszy jaglanej
  • papryka
  • duża cebula
  • grzybowa kostka rosołowa
  • duży topiony serek
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • oliwa
  • bułka tarta do panierki

Przygotowanie

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie z kostką rosołową. Odcedzamy i odparowujemy. Dodajemy topiony serek, mieszamy i studzimy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie i dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, bułkę tartą i przyprawiamy. Wyrabiamy masę i formujemy płaskie kotlety. Obtaczamy w bułce i smażymy na małym ogniu. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy więcej bułki tartej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz