Zupa wegeteriańska

  • 2 pęczki młodej marchewki
  • garść fasoli szparagowej
  • 2 kalarepy
  • 6-8 ziemniaków
  • pęczek koperku
  • sól
  • cukier
  • łyżka masła

Przygotowanie
Koperek myjemy, osaczamy i drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kalarepy obieramy, również kroimy w kostkę. Z fasoli odkrawamy końcówki, resztę kroimy w 3-cm kawałki. Marchewki skrobiemy, myjemy i kroimy w plasterki. Warzywa zalewamy wrzątkiem (nieco ponad ich powierzchnię). Gotujemy tak długo, aby pozostały lekko twarde. Doprawiamy do smaku solą i cukrem, dodajemy masło i wsypujemy koperek.

Do zupy można też dodać podzielonego na różyczki kalafiora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz