Sznycelki

  • 50 dag mielonego mięsa (wieprzowo-cielęcego)
  • 2 garście szczawiu
  • jajko
  • 3 łyżki twarogu
  • 5 łyżek bułki tartej
  • cebula
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy. Szczaw przelewamy wrzątkiem. Osaczamy, siekamy i dusimy na oleju. Mieszamy z cebulą. Dodajemy mięso, jajko, 3 łyżki bułki, twaróg i czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kotlety. Spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz