Składniki na 8 porcji
Przygotowanie 40 minut
- Opakowanie makaronu ryżowego nitki
- Opakowanie mrożonych paluszków krabowych surimi (ok. 20 sztuk)
- puszka kukurydzy
- ogórek
- pęczek koperku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
- sól lub Vegeta
Przygotowanie
Makaron ryżowy kruszymy i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na około 5 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy, aby ostygł. 2. Paluszki krabowe rozmrażamy i osuszamy na papierowym ręczniku kuchennym. Kroimy w niewielkie kawałki. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w niewielką kostkę. Koperek myjemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
Kukurydzę osaczamy z zalewy na sicie. Makaron ryżowy przekładamy do salaterki. Dodajemy paluszki krabowe, kukurydzę, ogórka oraz koperek i starannie mieszamy. Następnie dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy do smaku i jeszcze raz mieszamy. Surimi będą smaczniejsze, jeżeli przed rozmrożeniem skropimy je sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz