Sałatka krabowa


  • 30 dag kolorowego małego makaronu np. kokardki
  • 30 dag mrożonych paluszków krabowych surimi
  • żółta papryka
  • zielona papryka
  • pęczek rzodkiewek
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie
Paluszki krabowe rozmrażamy (w mikrofalówce lub zalewając wrzącą wodą). Osuszamy i kroimy w około 1-cm kostkę. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzamy i studzimy. Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pól i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w około 1,5-cm słupki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plastry.

Szczypiorek myjemy i osuszamy. Kilka piórek odkładamy do dekoracji, pozostałe siekamy. Makaron mieszamy z paluszkami krabowymi, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Dekorujemy szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz