- 30 dag kolorowego małego makaronu np. kokardki
- 30 dag mrożonych paluszków krabowych surimi
- żółta papryka
- zielona papryka
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie
Paluszki krabowe rozmrażamy (w mikrofalówce lub zalewając wrzącą wodą). Osuszamy i kroimy w około 1-cm kostkę. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzamy i studzimy. Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pól i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w około 1,5-cm słupki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plastry.
Szczypiorek myjemy i osuszamy. Kilka piórek odkładamy do dekoracji, pozostałe siekamy. Makaron mieszamy z paluszkami krabowymi, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Dekorujemy szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz