Sos:
- po kilka gałązek mięty, tymianku i oregano
- łyżeczka soku z cytryny
- 1,5 łyżeczki octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta grubo mielonego pieprzu
Przygotowanie
Ogórki myjemy, obieramy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę. Usuwamy nasiona. Ogórki, miąższ pomidorów i fetę kroimy w 1-cm kostkę. Papryki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Zioła myjemy, osaczamy i drobno siekamy, mieszamy z oliwą.
Dodajemy pieprz i ucieramy. Odstawiamy na chwilę. Dodajemy ocel i sok z cytryny, starannie mieszamy i wlewamy do warzyw. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz