Penne z krewetkami


  • 50 dag krewetek koktajlowych
  • 30 dag makaronu penne
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc.
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Pieprz
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • łyżka posiekanego koperku
  • olej

Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Marynata: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem i ziołami. Zalewamy krewetki i chłodzimy 10 minut. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagotowujemy. Wsypujemy makaron, mieszamy, doprawiamy. Posypujemy koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz