- 50 dag krewetek koktajlowych
- 30 dag makaronu penne
- 1/2 szklanki śmietany 12-proc.
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka mąki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- 2 łyżki soku z cytryny
- Pieprz
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- łyżka posiekanego koperku
- olej
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Marynata: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem i ziołami. Zalewamy krewetki i chłodzimy 10 minut. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagotowujemy. Wsypujemy makaron, mieszamy, doprawiamy. Posypujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz