- 10 dag kaszy gryczanej
- 4 pomidory
- 3 papryki
- 2 duże cebule
- 2 małe cukinie
- 30 dag kiełbasy
- 4 pieczarki
- 5 łyżek oleju
- 1/2 kostki rosołowej
- sól
- pieprz
- chili
Przygotowanie
Kaszę wsypujemy do 2,5 szklanki wrzącej wody. Dodajemy kostkę rosołową, sól, pieprz i gotujemy około 15 minut. Przykrywamy i pozostawiamy, aż kasza wchłonie wodę. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Papryki i cukinie myjemy i kroimy w kostkę. Cebule kroimy w piórka, szklimy na oleju. Wkładamy pokrojone w kostkę kiełbasę i pieczarki.
Podsmażamy. Przekładamy do garnka, dodajemy warzywa. Podlewamy małą ilością wody, doprawiamy i dusimy 15 minut. Podajemy z kaszą. Kaszę możemy zastąpić ryżem, fasolą lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz