Ziemniaki z fetą i oliwkami


Składniki na 8 porcji
Przygotowanie 30 minut
  • 10 średnich ziemniaków
  • opakowanie sera feta
  • 15 dag czarnych oliwek bez pestek
  • duża cebula
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Oliwki przekrawamy na pół. Fetę kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Odcedzamy, obieramy i kroimy w grube talarki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym na dużej patelni oleju. Wsypujemy ziemniaki i oliwki. Podsmażamy chwilę na dużym ogniu. Zestawiamy, dodajemy fetę, doprawiamy. Zamiast białej cebuli można użyć czerwonej. Danie jest najsmaczniejsze z młodych ziemniaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz