- filet z kurczaka
- 1/2 opakowania fety
- czerwona papryka
- czerwona cebula
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- ogórek
- pomidor
- sałata lodowa
- 400 ml naturalnego jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- po garści sezamu i prażonych pestek słonecznika i dyni
- zioła prowansalskie
- przyprawa do kurczaka
- olej
- pieprz
- sól
Przygotowanie
Fileta myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy ziołami i przyprawą. Podsmażamy na oleju. Posypujemy sezamem. Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy. Paprykę, pomidora i fetę kroimy w paski, rzodkiewkę w półplasterki, a obraną cebulę w piórka. Szczypiorek siekamy. Warzywa mieszamy. Jogurt mieszamy ze startym na tarce i odciśniętym z soku ogórkiem oraz zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy. Polewamy sałatkę i posypujemy pestkami słonecznika i dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz