Roladki z mięsa


  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag papryki
  • 2 cebule
  • łyżka bułki tartej
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • liść laurowy
  • olej
  • ziele angielskie
  • Vegeta

Przygotowanie

Farsz: pieczarki, paprykę, i cebule kroimy w kostkę. Pieczarki podsmażamy na oleju, dodajemy paprykę, połowę cebuli i zmiażdżony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy bułkę, mieszamy. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy, nakładamy porcje farszu. Zawijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, podsmażamy. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele i vegetę. Dusimy do miękkości. Na tłuszczu z rolad podsmażamy resztę cebuli. Dodajemy do rolad, chwilę dusimy i zagęszczamy mąką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz