- 1 kg łopatki wieprzowej
- 30 dag pieczarek
- 10 dag papryki
- 2 cebule
- łyżka bułki tartej
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- mąka
- liść laurowy
- olej
- ziele angielskie
- Vegeta
Przygotowanie
Farsz: pieczarki, paprykę, i cebule kroimy w kostkę. Pieczarki podsmażamy na oleju, dodajemy paprykę, połowę cebuli i zmiażdżony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy bułkę, mieszamy. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy, nakładamy porcje farszu. Zawijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, podsmażamy. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele i vegetę. Dusimy do miękkości. Na tłuszczu z rolad podsmażamy resztę cebuli. Dodajemy do rolad, chwilę dusimy i zagęszczamy mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz