Roladki mięsne z warzywami


Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 90 minut
  • 60 dag schabu bez kości
  • mała cukinia
  • marchewka
  • plastry żółtego sera (tyle, ile kotletów)
  • olej do smażenia
  • sól
  • estragon
  • pieprz

Przygotowanie

Schab myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem i estragonem. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Marchewkę i cukinię obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Na każdym kotlecie układamy po plastrze żółtego sera i kilka słupków warzyw. Mięso spinamy wykałaczkami lub związujemy nicią kuchenną. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki z obu stron na rumiano.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz