Rybny gulasz z kuskusem


Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 30 minut
  • 10 dag kuskusu
  • Garść rodzynek
  • 20 dag filetów z mintaja lub dorsza
  • Cebula
  • 2 marchewki
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 1 kalafiora
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Kuskus zalewamy wrzątkiem około 1 cm ponad powierzchnię. Odstawiamy na 5 minut. Mieszamy z rodzynkami. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pozostałe warzywa myjemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w 3-cm kawałki. Warzywa podsmażamy na oleju, wkładamy rybę, podlewamy wodą i dusimy około 15 minut. Podajemy z kaszą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz