Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 30 minut
- 10 dag kuskusu
- Garść rodzynek
- 20 dag filetów z mintaja lub dorsza
- Cebula
- 2 marchewki
- 10 dag fasolki szparagowej
- 1 kalafiora
- olej do smażenia
Przygotowanie
Kuskus zalewamy wrzątkiem około 1 cm ponad powierzchnię. Odstawiamy na 5 minut. Mieszamy z rodzynkami. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pozostałe warzywa myjemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w 3-cm kawałki. Warzywa podsmażamy na oleju, wkładamy rybę, podlewamy wodą i dusimy około 15 minut. Podajemy z kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz