Pomidory faszerowane szpinakiem


  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oliwy
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag szpinaku
  • 15 dag pieczarek
  • 5 dag startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki i szpinak myjemy i siekamy. Pomidory myjemy, ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ, odkładamy. Cebulę i czosnek smażymy 5 minut. Wsypujemy pieczarki i podsmażamy. Wkładamy szpinak i mieszając, dusimy 4 minuty. Dodajemy miąższ z pomidorów i parmezan. Odparowujemy, doprawiamy i faszerujemy pomidory. Pomidory zapiekamy w naczyniu żaroodpornym około 15 minut w temp. 140 °C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz