- 4 pomidory
- 2 łyżki oliwy
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dag szpinaku
- 15 dag pieczarek
- 5 dag startego parmezanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki i szpinak myjemy i siekamy. Pomidory myjemy, ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ, odkładamy. Cebulę i czosnek smażymy 5 minut. Wsypujemy pieczarki i podsmażamy. Wkładamy szpinak i mieszając, dusimy 4 minuty. Dodajemy miąższ z pomidorów i parmezan. Odparowujemy, doprawiamy i faszerujemy pomidory. Pomidory zapiekamy w naczyniu żaroodpornym około 15 minut w temp. 140 °C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz