- 25 dag filetów z kurczaka
- 4 ziemniaki
- 1/2 pomidora
- por
- marchewka
- mała cukinia
- kilka różyczek brokuła
- garść fasolki szparagowej
- 1 puszki kukurydzy
- przyprawy: do gyrosa, vegeta,
- pieprz, papryka, pieprz cayenne, oregano, sól
Przygotowanie
Fileta kroimy w paski, oprószamy przyprawami. Smażymy około 10 minut. Studzimy. Warzywa kroimy w plastry. Smażymy około 4 minut, doprawiamy. Wsypujemy brokuły, fasolkę i smażymy 5 minut. Dodajemy kukurydzę. Smażymy, aż ziemniaki będą miękkie. Posypujemy oregano. Osobno smażymy pokrojonego w plastry pomidora, posypujemy solą i oregano. Podajemy z mięsem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz