Składniki na 5 porcji
Przygotowanie 90 minut
- filet z kurczaka
- czerwona papryka
- 3 małe pomidory
- 10 dag fasolki szparagowej
- cukinia
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- oliwa
- mielona ostra papryka
- vegeta
- sól
- sos sojowy
Przygotowanie
Pomidory, paprykę, cukinię i fasolkę myjemy Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy w 3-cm kawałki. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie z odrobiną vegety. Wsypujemy fasolkę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy około 5 minut.
Wkładamy cukinię i dusimy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po około 10 minutach dodajemy pomidory i paprykę. Dusimy, aż cukinia się rozgotuje. Doprawiamy sosem sojowym, papryką i solą. Jajka rozkłócamy ze szczyptą vegety. Mięso myjemy, kroimy w dość dużą kostkę. Mieszamy z jajkiem i bułką. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Przekładamy do gotujących się warzyw i dusimy jeszcze około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz