Kotlety słonecznikowe


Składniki na 9 porcji
Przygotowanie 80 minut

  • 1/2 szklanki pokrojonej cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 2,5 szklanki pestek słonecznika
  • 2 szklanki startej marchewki
  • 1,5 szklanki soku pomidorowego
  • łyżeczka granulowanego czosnku
  • sól
  • vegeta
  • bułka tarta i sezam do panierowania

Przygotowanie

Cebulę smażymy na oleju z łyżką wody. Studzimy. Słonecznik mielimy. Mieszamy z cebulą, marchewką i czosnkiem. Wlewamy sok pomidorowy. Doprawiamy i mieszamy. Z masy formujemy kotlety. Każdy panierujemy w bułce i sezamie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 °C. Po około 20 minutach odwracamy i pieczemy jeszcze 10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz