Kolorowa sałatka


  • po 3 plastry szynki i sera radamer
  • po garści czerwonej i czarnej porzeczki oraz groszku
  • sałata fryzyjska
  • łyżka musztardy bawarskiej
  • łyżeczka miodu oliwa
  • sok z 1 limonki
  • sos sojowy
  • listki mięty
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Szynkę smarujemy musztardą, przykrywamy serem, zwijamy w rulonik, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Z miodu, oliwy, sosu i soku robimy sos. Doprawiamy. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy w kawałki. Dodajemy miętę, 1/2 groszku i porzeczek, polewamy 1/2 sosu, mieszamy i rozkładamy na talerzach. Z ruloników zdejmujemy folię i kroimy w 1 -cm kawałki. Układamy na sałatce, posypujemy resztą groszku i porzeczek, skrapiamy sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz