- po 3 plastry szynki i sera radamer
- po garści czerwonej i czarnej porzeczki oraz groszku
- sałata fryzyjska
- łyżka musztardy bawarskiej
- łyżeczka miodu oliwa
- sok z 1 limonki
- sos sojowy
- listki mięty
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Szynkę smarujemy musztardą, przykrywamy serem, zwijamy w rulonik, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Z miodu, oliwy, sosu i soku robimy sos. Doprawiamy. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy w kawałki. Dodajemy miętę, 1/2 groszku i porzeczek, polewamy 1/2 sosu, mieszamy i rozkładamy na talerzach. Z ruloników zdejmujemy folię i kroimy w 1 -cm kawałki. Układamy na sałatce, posypujemy resztą groszku i porzeczek, skrapiamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz