Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 40 minut
- 2 cukinie
- 20 dag pieczarek
- 40 dag wątróbek drobiowych
- cebula
- 2 marchewki
- oliwa
- sól
- pieprz
- majeranek
- bazylia
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki śmietany
- łyżeczka przecieru pomidorowego
Przygotowanie
Wątróbki myjemy, mielimy. Cebulę siekamy, pieczarki kroimy w plastry. Obrane marchewki ścieramy na tarce. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy wątróbkę, pieczarki, marchewkę i podlewamy wodą. Dusimy, a gdy wątróbka zmięknie, doprawiamy.
Śmietanę mieszamy z przecierem. Wlewamy do wątróbki i dusimy. Cukinie myjemy i nie obierając, kroimy w cienkie paski. Wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 2 minuty, odcedzamy. Podajemy z wątróbką, posypane natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz