- kostka margaryny
- 4 jajka
- 2 i 3/4 szklanki mąki
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 1,5 łyżki proszku do pieczenia
- 2 cukry waniliowe
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- łyżeczka cynamonu
- 1,5 szklanki czarnych porzeczek
Przygotowanie
Margarynę roztapiamy, studzimy. Z mąki, 3/4 szklanki cukru, proszku, cukrów waniliowych, żółtek i margaryny wyrabiamy ciasto. 2/3 rozkładamy na blasze. Owoce myjemy, osaczamy, wykładamy na ciasto. Posypujemy cynamonem. Przykrywamy pozostałym ciastem. Białka ubijamy z resztą cukru i mieszamy z wiórkami. Smarujemy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 175 °C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz