Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 50 minut
- 20 dag makaronu łazanki
- 1/2 główki młodej kapusty
- pęczek młodej marchewki
- 1/2 kalafiora
- 20 dag pieczarek
- seler naciowy
- olej
- łyżka masła
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. Selera myjemy i drobno siekamy. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, myjemy i osaczamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa. Przekładamy do garnka, dodajemy masło i połowę koperku. Dusimy kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Warzywa mieszamy z łazankami i posypujemy pozostałym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz