Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 15 minut
Porcja 60 kcal
- 2 zielone ogórki-węże
- Pęczek dymki
- po pęczku: koperku, szczypiorku, pietruszki
- strąk zielonej papryki
- 2 kubki jogurtu naturalnego
- Przyprawy do smaku: czosnek, sól, brały pieprz
Przygotowanie
Ogórki umyć i wraz ze skórką pokroić na cienkie plasterki. Paprykę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Szczypiorek i pietruszkę posiekać (kilka gałązek zostawić do ozdoby). Dymkę umyć. Białą część pokroić na małe kawałki, zieloną posiekać. Przyprawić jogurt i nalać na dno szerokich szklanek, ułożyć zieleninę i wlać resztę jogurtu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz