Zielona sałatka z dymką


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 15 minut
Porcja 60 kcal

  • 2 zielone ogórki-węże
  • Pęczek dymki
  • po pęczku: koperku, szczypiorku, pietruszki
  • strąk zielonej papryki
  • 2 kubki jogurtu naturalnego
  • Przyprawy do smaku: czosnek, sól, brały pieprz

Przygotowanie

Ogórki umyć i wraz ze skórką pokroić na cienkie plasterki. Paprykę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Szczypiorek i pietruszkę posiekać (kilka gałązek zostawić do ozdoby). Dymkę umyć. Białą część pokroić na małe kawałki, zieloną posiekać. Przyprawić jogurt i nalać na dno szerokich szklanek, ułożyć zieleninę i wlać resztę jogurtu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz