Zawijańce z serem


Składniki na 8 porcji

Przygotowanie 20 minut
Porcja 110 kcal

  • Opakowanie sera żółtego z ziołami
  • 20 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • kiszony ogórek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pól strąka czerwonej papryki
  • pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Cebulę obrać, drobno posiekać, ogórek pokroić w niewielką kostkę, cebulę i ogórek wymieszać z mięsem mielonym, przyprawić do smaku solą i pieprzem, z mięsnej masy formować niezbyt grube wałeczki o długości 6-8 cm, kłaść je na sporą ilość dobrze rozgrzanego oleju, usmażyć, zdjąć z patelni, ułożyć na papierowych ręcznikach, by usunąć nadmiar tłuszczu, przestudzić, na każdym plastrze sera żółtego z ziołami kłaść usmażony wałeczek mięsny oraz plasterek papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić pomidorkiem i listkiem bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz