Składniki na 8 porcji
Przygotowanie 20 minut
Porcja 110 kcal
- Opakowanie sera żółtego z ziołami
- 20 dag mięsa mielonego
- cebula
- kiszony ogórek
- sól
- pieprz
- olej
- pól strąka czerwonej papryki
- pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji
Przygotowanie
Cebulę obrać, drobno posiekać, ogórek pokroić w niewielką kostkę, cebulę i ogórek wymieszać z mięsem mielonym, przyprawić do smaku solą i pieprzem, z mięsnej masy formować niezbyt grube wałeczki o długości 6-8 cm, kłaść je na sporą ilość dobrze rozgrzanego oleju, usmażyć, zdjąć z patelni, ułożyć na papierowych ręcznikach, by usunąć nadmiar tłuszczu, przestudzić, na każdym plastrze sera żółtego z ziołami kłaść usmażony wałeczek mięsny oraz plasterek papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić pomidorkiem i listkiem bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz