Z szynką i warzywami


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 75 minut
Porcja 620 kcal

Przygotowanie

Ugotuj 25 dag makaronu (rurki). Oczyść 1 czerwoną paprykę, potnij w kosteczkę. 20 dag chudej wędliny posiekaj. Obierz 1 cebulę, grubo pokrój. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, zeszklij cebulę, dołóż kostki papryki oraz 30 dag mrożonego zielonego groszku. Duś 5 minut. Przypraw. Wymieszaj z wędliną i makaronem.

Przełóż do formy. Wymieszaj 5 jajek z 1,5 szklanki mleka, 2 łyżkami koncentratu pomidorowego i 2 łyżkami startego żółtego sera. Polej składniki w formie. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz