Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Z cukinią
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 45 minut
Porcja 370 kcal
Przygotowanie
Potnij w cienkie plasterki 2 cukinie, sparz. Wyłóż nimi 4 salaterki. Ugotuj 10 dag makaronu (rurki). Wymieszaj go z 1 puszką kukurydzy, 1 posiekaną cebulą,
połową puszki groszku, 2 pokrojonymi w kostkę pomidorami i 10 dag grubo startego sera. Przełóż do salaterek.
Roztrzep 2 jajka z odrobiną soli i pieprzu. Mieszanką polej składniki w salaterkach. Ustaw je w naczyniu napełnionym do 1/5 wysokości wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 30 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz