Wstążki z tuńczykiem


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 60 minut
Porcja 600 kcal

Przygotowanie

Ugotuj 50 dag makaronu wstążki. Rozmroź 15 dag zielonego groszku. Potnij na połówki 8 małych pomidorków. Posiekaj 1 cebulę i 2 ząbki czosnku, zeszklij na 2 łyżkach masła. Oprósz 1 łyżką mąki, zasmaż. Dolej po 1 szklance bulionu i mleka. Mieszając, zagotuj. Dołóż 20 dag startego żółtego sera.

Tuńczyka w oleju (z puszki) osącz, rozdrobnij. W formie ułóż gniazdka z makaronu. Nałóż rybę. Rozłóż połówki pomidorków oraz groszek. Polej przygotowanym sosem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz