Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Wstążki z tuńczykiem
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 60 minut
Porcja 600 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 50 dag makaronu wstążki. Rozmroź 15 dag zielonego groszku. Potnij na połówki 8 małych pomidorków. Posiekaj 1 cebulę i 2 ząbki czosnku, zeszklij na 2 łyżkach masła. Oprósz 1 łyżką mąki, zasmaż. Dolej po 1 szklance bulionu i mleka. Mieszając, zagotuj. Dołóż 20 dag startego żółtego sera.
Tuńczyka w oleju (z puszki) osącz, rozdrobnij. W formie ułóż gniazdka z makaronu. Nałóż rybę. Rozłóż połówki pomidorków oraz groszek. Polej przygotowanym sosem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz