Wstążki pod beszamelem

Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 45 minut
Porcja 510 kcal

Przygotowanie

Ugotuj 20 dag makaronu wstążki. Oczyść 2 małe pory, potnij je w plasterki. Pokrój na połówki 20 dag małych pomidorków. Posiekaj 1 cebulę oraz 1 ząbek czosnku. Pokrój w kosteczkę 10 dag gotowanej chudej wędliny. Wszystkie składniki przełóż do formy.

Na patelni stop 2 łyżki masła, oprósz 2 łyżkami mąki, zasmaż. Dolej 2 szklanki bulionu i 3 łyżki śmietanki. Sos podgrzej, przypraw. Polej nim składniki w formie. Posyp 5 łyżkami startego żółtego sera. Piecz 20 minut w temperaturze 175 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz