Wiosenna zupa


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 30 minut
Porcja 80 kcal

  • litr bulionu (może być z kostki)
  • pęczek młodej włoszczyzny
  • 2 młode ziemniaki
  • 2 pomidory
  • Kilka strąków groszku
  • do smaku: sól, pieprz, liść laurowy

Przygotowanie

Włoszczyznę umyć i pokroić. Przygotować bulion. Wrzucić do niego włoszczyznę, obrane i pokrojone ziemniaki. Podgotować 10 minut. Umyć strąki groszku (lub fasoli), dodać w całości do zupy. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w ćwiartki i dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy. Gotować ok. 5 minut. Doprawić po ugotowaniu. Przed podaniem posypać zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz