Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Makaron z mięsem
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 50 minut
Porcja 740 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 10 dag makaronu (np. grube nitki). Rozmroź 15 dag zielonego groszku. Oczyść pół kg małych pieczarek, potnij na połówki. Pokrój na kawałeczki 15 dag opłukanego schabu. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij na nim 1 posiekaną cebulę, dołóż pieczarki i schab. Krótko podsmaż. Dodaj groszek oraz 1 puszkę krojonych pomidorów. Duś 5 minut. Wymieszaj z makaronem. Przełóż do formy. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 st. Posyp posiekaną natką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz