Torcik rafaello


Składniki na 6 porcji

Przygotowanie 35 minut
Porcja 425 kcal

  • 3 cienkie gotowe placki biszkoptowe
  • 50 dag śmietanki kremówki
  • 3 opakowania śmietany
  • torebka cukru waniliowego
  • 2 czubate łyżki cukru pudru
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 30 dag mieszanych owoców sezonowych
  • 2 torebki galaretki brzoskwiniowej
  • 8 kulek rafaello

Przygotowanie

Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem śmietan - fiksu, cukru waniliowego i cukru pudru. Potem delikatnie wymieszaj z sokiem i skórką otartą z cytryny oraz wiórkami kokosowymi. Odłóż dwie łyżki przygotowanego kremu, resztą przełóż gotowe placki biszkoptowe, zostawiając porcję na posmarowanie wierzchu tortu. Załóż na nie obręcz tortownicy. Wierzch tortu posmaruj kremem. Rozsyp na nim pokrojone na kawałki owoce sezonowe.

Do rondla z 3 szklankami gorącej wody wsyp galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie wymieszaj tak, żeby nie było grudek, Ostudź. Następnie gęstniejącą galaretką zalej tort. Ochładzaj około 3 godzin. Gotowy tort wyjmij ostrożnie z tortownicy. Wierzch udekoruj rozetkami z odłożonego kremu oraz kulkami rafaello.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz