Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 60 minut
Porcja 190 kcal
Na ciasto:
- 280 g mąki
- 140 g schłodzonego masła
- ok. 8 łyżek zimnej wody
Na nadzienie:
- 250 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 6 jajek
- żółtko
- kubek śmietany
- 1/2 białej cebuli
- 100 g startego sera żółtego
- sól, pieprz
Przygotowanie
Zagnieć szybko ciasto, uformuj w kulę i schłodź w lodówce. Wyłóż ciastem natłuszczoną formę. W misce zmieszaj jajka, żółtko i śmietanę, dodaj drobno posiekaną cebulę i połowę startego sera. Masę dopraw do smaku. Upiecz spód i na podpieczony wylej farsz. Na wierzchu ułóż przelaną wrzątkiem fasolkę i posyp resztą sera. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st.C jeszcze na około 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz