Przygotowanie 60 minut
Porcja 150 kcal
Na ciasto:
- 280 g mąki
- 140 g schłodzonego masła
- ok. 8 łyżek zimnej wody
Na nadzienie:
- papryka czerwona
- duża cebula
- średnia cukinia
- ząbek czosnku
- Oliwa
- sól,
- pieprz
- 2 jajka
- 100 ml śmietany
Przygotowanie
Paprykę upiecz, zdejmij skórkę i pokrój na ćwiartki. Cebulę pokrój na półplasterki, zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojoną cukinię. Podsmaż. Gdy cukinia będzie miękka, dodaj czosnek, dopraw solą i pieprzem. Chwilę podduś i wyłóż na podpieczone ciasto. Polej tarte jajkami zmieszanymi ze śmietaną i doprawionymi solą i pieprzem.Piecz 15 -20 minut, w piekarniku nagrzanym do 200 stopniu C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz