Suflet serowy


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 30 minut
Porcja 440 kcal

  • 4 plasterki sera żółtego z ziołami
  • 30 dag grubszego makaronu, np. rurek
  • mała cukinia
  • 10 dag szynki w plasterkach
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • olej
  • jajko
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić, cukinię umyć, pokroić na plasterki, cebulę i ząbek czosnku obrać, posiekać, plasterki szynki pokroić na paski, na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać szynkę, przesmażyć, dodać plasterki cukinii, przesmażyć, poddusić, przesmażone składniki wymieszać z makaronem, przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do natłuszczonej olejem żaroodpornej formy, jajko rozkłócić ze śmietaną, masą polać makaron, posypać pokrojonymi na paski plasterkami sera żółtego z ziołami, zapiekać około 25 min w 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz