Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 40 minut
Porcja 380 kcal
- 4 plasterki sera
- 4 marchewki
- duży ziemniak
- pietruszka
- pół puszki groszku
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- cebula
- sól
- pieprz
- 4 łyżki majonezu
- Gałązka koperku do dekoracji
Przygotowanie
Warzywa umyć, ugotować na półmiękko w skórkach, ostudzić, obrać, pokroić w niewielką kostkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę osaczyć z zalewy, połowę plasterków sera pokroić na małe kawałki, resztę na dość szerokie paski, ugotowane warzywa wymieszać z tymi z puszki, cebulą i kawałkami sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem, sałatkę przełożyć do salaterki, ozdobić zwiniętymi paskami sera i koperkiem, podawać dobrze schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz