Sałatka jarzynowo-serowa


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 40 minut
Porcja 380 kcal

  • 4 plasterki sera
  • 4 marchewki
  • duży ziemniak
  • pietruszka
  • pół puszki groszku
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • Gałązka koperku do dekoracji

Przygotowanie

Warzywa umyć, ugotować na półmiękko w skórkach, ostudzić, obrać, pokroić w niewielką kostkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę osaczyć z zalewy, połowę plasterków sera pokroić na małe kawałki, resztę na dość szerokie paski, ugotowane warzywa wymieszać z tymi z puszki, cebulą i kawałkami sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem, sałatkę przełożyć do salaterki, ozdobić zwiniętymi paskami sera i koperkiem, podawać dobrze schłodzoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz