Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 40 minut
Porcja 220 kcal
- 80 dag filetów z ryby (np. karp, łosoś, dorsz, pstrąg)
- 5 łyżek oliwy
- 2 ząbki czosnku
- cytryna
- 4 łyżki płynnego miodu
- zielona część dymki
- do smaku sól i pieprz
Przygotowanie
Filety z ryb opłukać, osuszyć, pokroić na równe porcje. Przygotować marynatę: z cytryny wycisnąć sok, ząbki czosnku przepuścić przez praskę, pokroić dymkę. Wymieszać wszystko z oliwą i 2 łyżkami miodu.
Kawałki ryby zalać marynatą, przykryć i odstawić na około 20 minut. Rybę ułożyć na aluminiowej tacce, postawić ją na rozgrzanym grillu. Piec po kilka minut z każdej strony. Pod koniec posmarować skórkę miodem. Danie oprószyć solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz