Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Rurki ze schabem
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 70 minut
Porcja 500 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 25 dag makaronu grube rurki. Potnij w plasterki 2 pomidory i 2 małe pory. Plasterki porów włóż na 10 minut do wrzątku. Odcedź, przelej na sitku
zimną wodą, dokładnie osącz.
Żaroodporną formę posmaruj masłem. Warstwami ułóż makaron, plasterki pora i pomidorów oraz 10 dag pokrojonego w plasterki pieczonego schabu lub szynki drobiowej. (Na wierzchu powinny być plasterki pomidorów). Posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz