Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 50 minut
Porcja 220 kcal
- 40 dag drobiowego mięsa mielonego
- Cebula
- Jajko
- 4 łyżki tartej bułki
- Sól
- Pieprz
- Olej
- Ser żółty
Przygotowanie
40 dag drobiowego mięsa mielonego wymieszać z posiekaną cebulką, jajkiem i 4 łyżkami tartej bułki. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować pulpeciki, panierować w tartej bułce. Układać w natłuszczonym panierować w tartej bułce. Układać w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 190 stopni C i piec około 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia na każdym pulpeciku położyć plasterek sera z ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz