Pulpeciki zapiekane z serem


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 50 minut
Porcja 220 kcal

  • 40 dag drobiowego mięsa mielonego
  • Cebula
  • Jajko
  • 4 łyżki tartej bułki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej
  • Ser żółty

Przygotowanie

40 dag drobiowego mięsa mielonego wymieszać z posiekaną cebulką, jajkiem i 4 łyżkami tartej bułki. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować pulpeciki, panierować w tartej bułce. Układać w natłuszczonym panierować w tartej bułce. Układać w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 190 stopni C i piec około 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia na każdym pulpeciku położyć plasterek sera z ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz