Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Pizza z serem z ziołami
Składniki na 12 porcji
Przygotowanie 50 minut
Porcja 380 kcal
Przygotowanie
Do mąki wkruszyć drożdże, dodać oliwę, pół łyżeczki oregano i sól, ciepłym mlekiem zarobić ciasto drożdżowe. Uformować z niego kulę, przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na okrągły placek, ułożyć na blasze oproszonej mąką. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki, usunąć stwardniałe kawałki. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oliwy, przesmażyć posiekany czosnek, dodać pokrojone w kostkę pomidory.
Dusić na małym ogniu, aż się rozgotują. Doprawić. 3Ciasto posmarować sosem, a dla dodania pizzy niezwykłego smaku posypać ją pokrojonymi plasterkami sera żółtego z ziołami. Na pizzy ułożyć plasterki szynki i pieczarek, posypać oliwkami. Ciasto odstawić do wyrośnięcia, piec 25 minut w piekarniku o temperaturze 200°C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz