Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Pikantny blok w boczku
Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 80 minut
Porcja 370 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 10 dag makaronu świderki. Wymieszaj 50 dag mielonego mieszanego mięsa z posiekaną cebulą. Dołóż 2-3 kawałki marynowanej papryki pokrojone w kosteczkę oraz po 2 łyżki tartej bułki i posiekanej natki. Przypraw do smaku. Wyrób.
Podłużną foremkę posmaruj masłem, wyłóż plasterkami wędzonego boczku (ok. 15 dag). Na spodzie rozłóż połowę mięsnej masy. Wyłóż makaron. Przykryj pozostałą mięsną masą i wystającymi końcami boczku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz godzinę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz