Mus grejpfrutowo-cytrynowy


Składniki na 2 porcje

Przygotowanie 60 minut
Porcja 60 kcal

  • 2 grejpfruty
  • cytryna
  • szklanka śmietany kremowki
  • 4 duże łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • do ozdoby: kandyzowana wiśnia, listki mięty

Przygotowanie

Grejpfruty porządnie wyszoruj pod bieżącą wodą. Owoce przekrój na wysokości 2/3. Wyjmij miąższ. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, dodaj do miąższu z grejpfrutów. W soku z cytryny rozpuść żelatynę. Zmiksuj owocowy miąższ z cukrem. Ubij śmietankę, wymieszaj z masą owocową. Dodaj tężejącą żelatynę, ostrożnie wymieszaj. Mus nałóż do grejpfrutów, schłodź.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz