Składniki na 2 porcje
Przygotowanie 60 minut
Porcja 60 kcal
- 2 grejpfruty
- cytryna
- szklanka śmietany kremowki
- 4 duże łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- do ozdoby: kandyzowana wiśnia, listki mięty
Przygotowanie
Grejpfruty porządnie wyszoruj pod bieżącą wodą. Owoce przekrój na wysokości 2/3. Wyjmij miąższ. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, dodaj do miąższu z grejpfrutów. W soku z cytryny rozpuść żelatynę. Zmiksuj owocowy miąższ z cukrem. Ubij śmietankę, wymieszaj z masą owocową. Dodaj tężejącą żelatynę, ostrożnie wymieszaj. Mus nałóż do grejpfrutów, schłodź.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz