Minikanapeczki


Składniki na 8 porcji

Przygotowanie 15 minut
Porcja 130 kcal

  • Opakowanie sera żółtego w plasterkach
  • 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego
  • łyżeczka masła
  • kilka liści sałaty
  • kilka plastrów wędzonki
  • cytryna
  • listki bazylii,
  • marchewka,
  • oliwki,
  • keczup,
  • pomidorki do dekoracji

Przygotowanie

Kromki pieczywa posmarować masłem, każdą kromkę przekroić po przekątnej na połowę, liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, plasterki wędliny pokroić na paski, cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem, pokroić na półplasterki, na każdej kromce pieczywa układać kolejno: kawałek liścia sałaty, zwinięty lub złożony plasterek sera żółtego i owinięty paskiem wędliny pól plasterek cytryny, całą kanapkę spiąć wykałaczką, tak by jej składniki się nie zsuwały, kanapeczki udekorować wg uznania listkami bazylii, plasterkami marchewki, keczupem i pomidorkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz