Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Lasagne ze szpinakiem
Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 75 minut
Porcja 570 kcal
Przygotowanie
Rozmroź 80 dag liści szpinaku. Ugotuj 25 dag makaronu lasagne. Posiekaj cebulę i 2 ząbki czosnku, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Wymieszaj z 60 dag twarożku ziołowego i szpinakiem. Przypraw do smaku.
W formie warstwami ułóż makaron i farsz. Wierzch zapiekanki polej przecierem pomidorowym. Posyp 10 dag startego żółtego sera. Oprósz pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 45 minut
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz