Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 30 minut nie licząc schładzania
Porcja 120 kcal
- puszka ananasów
- 2 naturalne jogurty
- pół opakowania mrożonych malin
- opakowanie galaretki ananasowej i malinowej
- 2 łyżeczki żelatyny
- paczka biszkoptów
- owoce do przybrania
Przygotowanie
Ananasy wyjmij z puszki i zmiksuj. Dodaj do rozpuszczonej galaretki ananasowej. Wymieszaj. Formę wyłóż biszkoptami i wlej mus ananasowy. Przykryj biszkopt. Żelatynę namocz w 2 łyżkach wody na 10 minut. Dodaj do jogurtu i wymieszaj. Nałóż na mus ananasowy. Przykryj biszkoptami. Odstaw. Maliny zmiksuj i dodaj do rozpuszczonej galaretki malinowej. Wlej piankę jogurtową. Możesz dodać owoce. Włóż do lodówki na godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz