Jarzynowa z makrelą



Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 60 minut
Porcja 610 kcal



Przygotowanie

Ugotuj 30 dag grubego makaronu. Wrzuć na posolony wrzątek 30 dag mrożonego zielonego groszku, gotuj 2-3 minuty. Odcedź. Pokrój na połówki 25 dag małych pomidorków.

Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie ułóż makaron, warzywa oraz oczyszczoną z ości i rozdrobnioną 1 wędzoną makrelę. Polej sosem przyrządzonym z 1,5 szklanki mleka i 4 roztrzepanych jajek. Posyp grubo startym żółtym serem. Oprósz pieprzem i mieloną papryką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190-200 st. Piecz około 35 minut. '

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz