Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Jarzynowa z makrelą
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 60 minut
Porcja 610 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 30 dag grubego makaronu. Wrzuć na posolony wrzątek 30 dag mrożonego zielonego groszku, gotuj 2-3 minuty. Odcedź. Pokrój na połówki 25 dag małych pomidorków.
Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie ułóż makaron, warzywa oraz oczyszczoną z ości i rozdrobnioną 1 wędzoną makrelę. Polej sosem przyrządzonym z 1,5 szklanki mleka i 4 roztrzepanych jajek. Posyp grubo startym żółtym serem. Oprósz pieprzem i mieloną papryką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190-200 st. Piecz około 35 minut. '
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz