Kalarepka z kurkami


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 25 minut
Porcja 85 kcal

  • 4 kalarepki średniej wielkości
  • 15 dag kurek
  • 4 łyżki masła
  • pół szklanki kaszy kuskus
  • szklanka bulionu z kostki
  • pół pęczka zieleniny (szczypiorek, koperek)
  • do smaku: sól, pieprz.

Przygotowanie

Kalarepki wyszoruj, obetnij z góry plasterek, wydrąż środek. Wrzuć na osolony wrzątek na 3 minuty. Dobrze osącz. Kaszę kuskus zalej bulionem i pozostaw pod przykryciem na 10 minut, aż napęcznieje. Kurki opłucz, duże przekrój na pół i podduś na maśle. Zieleninę drobno posiekaj. W dużej misce wymieszaj kuskus z kurkami i zieleniną. Dopraw do smaku. Farszem napełniaj kalarepki. Przykryj i natychmiast podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz