Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 25 minut
Porcja 85 kcal
- 4 kalarepki średniej wielkości
- 15 dag kurek
- 4 łyżki masła
- pół szklanki kaszy kuskus
- szklanka bulionu z kostki
- pół pęczka zieleniny (szczypiorek, koperek)
- do smaku: sól, pieprz.
Przygotowanie
Kalarepki wyszoruj, obetnij z góry plasterek, wydrąż środek. Wrzuć na osolony wrzątek na 3 minuty. Dobrze osącz. Kaszę kuskus zalej bulionem i pozostaw pod przykryciem na 10 minut, aż napęcznieje. Kurki opłucz, duże przekrój na pół i podduś na maśle. Zieleninę drobno posiekaj. W dużej misce wymieszaj kuskus z kurkami i zieleniną. Dopraw do smaku. Farszem napełniaj kalarepki. Przykryj i natychmiast podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz