Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Jarska zapiekanka z makaronu
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 55 minut
Porcja 530 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 20 dag makaronu świderki. Obierz 3 marchewki, pokrój w plasterki. Podziel na różyczki 35 dag brokułów. Potnij na kawałeczki 15 dag pieczarek, podsmaż na łyżce oleju. Warzywa gotuj 3 minuty w posolonym wrzątku.
Z 3 łyżek masła i 3 łyżek mąki zrób zasmażkę. Połącz z 3 szklankami mleka. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem i muszkatem. Grzyby, makaron i warzywa ułóż w formie. Polej sosem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 35 min w temperaturze 200 st.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz