Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 30 minut
Porcja 240 kcal
- 2 długie bakłażany
- 250 dag fety
- 4 łyżki oliwy
- łyżeczka octu balsamicznego
- do smaku: sól, pieprz, zioła np. bazylia.
Przygotowanie
Bakłażany porządnie wyszoruj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Zagotuj osoloną wodę, włóż bakłażany i gotuj 2 minuty. Ostrożnie wyjmij i dokładnie osącz. Przekrój fetę na cztery części. Każdy kawałek owiń paskami bakłażanów. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż na przykład zieloną częścią dymki. Wymieszaj oliwę z octem, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Sosem posmaruj owinięte bakłażany. Połóż bakłażany na 7 minut na rozgrzany grill.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz