Grillowana feta w bakłażanie


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 30 minut
Porcja 240 kcal

  • 2 długie bakłażany
  • 250 dag fety
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • do smaku: sól, pieprz, zioła np. bazylia.

Przygotowanie

Bakłażany porządnie wyszoruj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Zagotuj osoloną wodę, włóż bakłażany i gotuj 2 minuty. Ostrożnie wyjmij i dokładnie osącz. Przekrój fetę na cztery części. Każdy kawałek owiń paskami bakłażanów. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż na przykład zieloną częścią dymki. Wymieszaj oliwę z octem, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Sosem posmaruj owinięte bakłażany. Połóż bakłażany na 7 minut na rozgrzany grill.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz