Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Gniazdka
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 45 minut
Porcja 460 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 30 dag makaronu spaghetti. Przeciśnij przez praskę 2 ząbki czosnku. Oczyść i potnij w plasterki 2 mate pory. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij czosnek, dołóż pory, 15 dag mielonego mięsa i puszkę pomidorów pokrojonych na kawałki. Mieszając, smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem kajeńskim. W naczyniu do zapiekania ułóż makaron formując gniazdka. Nałóż farsz. Przykryj plastrami mozzarelli. Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 200 st.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz