Feta w bakłażanie


Składniki na 6 porcji

Przygotowanie 20 minut
Porcja 120 kcal

  • opakowanej serka feta
  • niewielki bakłażan
  • czerwona papryka (może być marynowana)
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • do smaku: sól i pieprz

Przygotowanie

Fetę wyjąć z opakowania i położyć na chwilę na sitku, aby obciekła. Pokroić w dużą kostkę. Bakłażana umyć, odkroić kilka plastrów, a resztę pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki. Każdy kawałek fety zawinąć w paski bakłażana. Na szpadki nakładać na zmianę owiniętą fetę z papryką. Ułożyć na grillu, polać sosem sojowym, oprószyć solą i pieprzem. Osobno upiec plastry bakłażana owinięte papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz