Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Drobiowa ze szpinakiem
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 60 minut
Porcja 870 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 40 dag makaronu (grube nitki). Podsmaż na 2 łyżkach masła 40 dag filetów z kurczaka. Oprósz solą i pieprzem. Posiekaj 1 cebulę i 1 ząbek czosnku, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dołóż 30 dag rozmrożonych liści szpinaku. Przypraw do smaku.
Filety pokrój w plasterki, razem z makaronem i szpinakiem przełóż do formy. Wymieszaj 3 łyżki startego żółtego sera z 1,5 szklanki śmietanki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przyrządzonym sosem polej składniki w formie. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 200 st.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz