Drobiowa ze szpinakiem



Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 60 minut
Porcja 870 kcal




Przygotowanie

Ugotuj 40 dag makaronu (grube nitki). Podsmaż na 2 łyżkach masła 40 dag filetów z kurczaka. Oprósz solą i pieprzem. Posiekaj 1 cebulę i 1 ząbek czosnku, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dołóż 30 dag rozmrożonych liści szpinaku. Przypraw do smaku.

Filety pokrój w plasterki, razem z makaronem i szpinakiem przełóż do formy. Wymieszaj 3 łyżki startego żółtego sera z 1,5 szklanki śmietanki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przyrządzonym sosem polej składniki w formie. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz